Ezért vásárolj külső hőszigetelés rendszert, és ne külön-külön a hozzávalókat

2021. Szept 27.

Egy külső hőszigetelés rendszer szinte mindent tartalmaz, amire szükséged van a megfelelő hőszigeteléshez. Már csak ezért is érdemes így vásárolni, de itt azért nem állnak meg az előnyök. Sokkal több pozitívuma van annak, ha rendszert vásárolsz, és nem vadászod össze egyesével a hozzávalókat. Ebben a blogbejegyzésben meg is mutatjuk az összes előnyét egy ilyen külső hőszigetelés rendszernek.

Miért van szükségünk hőszigetelésre?

Talán ez ma már nem akkora kérdés, mint az a közelmúltban volt. Számos helyen láthatjuk, hogy a régebbi építésű házak homlokzatát különböző hőszigetelő lapokkal fedik be. Ezek célja egyértelműen az, hogy csökkentsék a hőveszteséget.

Ha valaki gondoskodik a háza megfelelő hőszigeteléséről, annak számos pozitív hatása lesz. Egyrészt természetesen csökkenni fog a fűtési költség, mellyel egyúttal nőni fog a hőérzetünk is, mert jelentősen lecsökken a hőveszteség. Emellett a ház értéke is jelentősen nőni fog a jobb energetikai besorolásnak hála. Érdemes tehát teljes külső hőszigetelő rendszerben gondolkozni, számos pozitívumát olvashatod majd lejjebb.

Milyen külső hőszigetelés rendszerek vannak?

Vannak a homlokzati és a lábazati rendszerek. Előbbiből számos altípust ismerünk. Ezek abban különböznek egymástól, hogy más-más hőszigetelő anyagot használunk hozzájuk.

A sokak által kedvelt hungarocell (EPS 80) talán a legelterjedtebb, köszönhetően annak is, hogy ez a legköltséghatékonyabb mind közül. Emellett van még a 20%-kal hatékonyabb grafitos rendszer is (EPS80G), mely a hozzáadott grafitnak köszönhetően válik jobb hőszigetelővé.

Továbbá ott vannak még a homlokzati kőzetgyapot rendszerek is. Ezek a legmagasabb árkategóriát képviselik, de egyben a legtöbb előnyös tulajdonsággal is ezek rendelkeznek. Kiváló hangszigetelők is egyben, így például forgalmasabb utak mellett érdemes ezeket választani.

Mik a külső hőszigetelés rendszer verhetetlen előnyei?

Egyszerűen nem éri meg egyesével összevadászni a hőszigetelésünk részeit, sokkal inkább érdemes rendszerben gondolkozni. Nálunk verhetetlen áron juthatsz hozzá ezekhez a rendszerekhez, melyekre ráadásul 10 év gyártói garanciát is adunk! A nálunk kapható minden teljes hőszigetelő rendszer megfelel a műszaki előírásoknak. Erről teljesítménynyilatkozatunk is van természetesen, egy nonprofit, független tanúsító szervezettől.

Fontos azért is ezt választani, mert sokan megégetik a kezüket az olcsó, nem bevizsgált, regranulátum tartalmú (nem első osztályú) termékekkel. Ha ilyen, gyanúsan olcsó megoldások után kutatsz, annak később számos hátránya előjöhet. Elválhatnak a faltól a lapok szélei, vagy szétmállhat, felpúposodhat a szigetelőanyag. Vagy a vakolatot dobja le a fal, ami szintén nem szép látvány. Így lesz az olcsó alapanyagból drága megoldás.

Egy nálunk kapható külső hőszigetelés rendszerrel ez természetesen nem fordulhat elő!

Mit tartalmaz egy külső hőszigetelés rendszer?

Amit egy teljes hőszigetelő rendszer tartalmaz:

  • Hőszigetelő lapok
  • Polisztirol ragasztó
  • Üvegszövetháló
  • Vakolatalapozó
  • Színvakolat

Amit nem tartalmaz a rendszer, és külön kell kosárba tenned a megfelelő mennyiséget:

  • Dübelek
  • Élvédők, profilok

Ha te nem vagy szakértő, kérj bátran segítséget!

Nagyon fontos, hogy ha nem vagy szakember, kérj segítséget! Ha a vásárlással kapcsolatban kell információ, vagy nem tudsz választani, keress minket elérhetőségeinken, vagy írj ránk a chaten.