Ezért szükséges a kőzet vagy ásványgyapot födém szigetelés

2021. Okt 21.

A kőzet vagy ásványgyapot födém szigetelést mi  nagyon ajánlanánk több okból kifolyólag is. Nézzük is az okokat, ha elolvasod ezt a bejegyzést, te is hamar rá fogsz jönni, hogy miért, és egyet fogsz érteni.

Ezért tennénk szinte kötelezővé a kőzetgyapot födém szigetelést

Ha nem is magával a kőzetgyapottal, de a födém szigetelést mindenképpen nagyon ajánlanám a beépítetlen padlásterű házak esetén is. Ennek nagyon egyszerű oka van: hatalmas energiapazarlást történik nap mint nap azoknál az ingatlanoknál, ahol nincs gondoskodva erről.

Tudniillik a szigeteletlen padlásfödémen keresztül a hőveszteség akár 30-40 százalékos is lehet, ami hatalmas! Ha rászánjuk magunkat a kőzet vagy ásványgyapot födém szigetelésre, akkor ennek nagy részét meg tudjuk fogni. Ráadásul nem csak télen jön nagyon jól a kialakított szigetelés, hanem nyáron is. Ekkor ugyanis a tűző nap alatt a padlástérben 50 fok feletti is lehet a hőmérséklet.

Ezért is nagyon fontos, hogy a födémmel is foglalkozzunk, ne maradjon ki a sorból! Ráadásul itt a homlokzati elemeknél vastagabb szigetelés is gyorsan  beépíthető (20-30 centimétereset is akár). Ennek fő oka a már említett meleg levegő áramlási iránya.

Rendeld meg még ma a gyapotot a födém szigeteléséhez, hogy mielőbb kiszállíthassuk, akár ingyen szállítással is. Akár szakember nélkül, te magad is elkészítheted a födém szigetelését a kőzetgyapot táblák segítségével. Nem érdemes várnod a rendeléssel, hogy mielőbb megszüntethesd a hővesztést. 

A meleg felfelé áramlik

Nem felejthetjük el, hogy a meleg levegő felfelé áramlik, ezért is olyan fontos a födém megfelelő szigetelése. És bár sokan először inkább a homlokzati falakat szigetelik le, lehet egyből vele egyid

További előnyök

Persze az több szempontból is nagyon jó, hogy nem szökik tovább a meleg. Egyrészt ugyebár a fűtésszámla miatt, de ott van a környezetvédelmi szempont is.

Rengeteg energiát pazarlunk el, ha nem teszünk a hőveszteség ellen. És ez rossz hatással van a környezetünkre is, mivel az energia előállítása ma még jórészt nagyon környezetszennyező. Tehát minél komolyabban foglalkozunk a hőszigeteléssel, és minél komolyabb lépéseket teszünk az irányába, annál zöldebbek leszünk.

De emellett nem elhanyagolható tény az sem, hogy egy ilyen beruházással rengeteget fog nőni a házunk értéke, jóval  többet is, mint amennyit ezúttal egyben ráköltöttünk( sőt, a befektetésünk szinte biztosan azonnal 200-300% hasznot is hoz, hiszen ennyivel emelkedik meg egy átlagos ingatlan értéke a befektetett összegre tekintettel.

És akkor még ott van az állagmegóvás, mivel ezek a hőszigetelő rendszerek megvédenek minket (illetve a házunkat) a penészedéstől is. Nem mellékes ez az előny sem, igaz?

Járható vagy nem járható?

El kell dönteni, hogy járható vagy nem járható padlásfödémet szeretnénk-e. Ha nem járhatót tervezünk, akkor gyakorlatilag bármilyen kőzet vagy ásvány, esetleg üveggyapot szóba jöhet. Ellenben, ha járható padlásfödémet tervezünk, akkor mindenképp lépésállónak kell lennie a szigetelőanyagnak.

Összegzés

Mint láthatod, egy elkerülhetetlen dologról van szó. A födém szigetelése nagyon komoly előrelépés mindazoknak, akik beépítetlen padlástérrel rendelkeznek. Olvashattad, hogy nem csak olcsóbbá válik a fűtés, de a hűtés is, és még zöldebbé is válunk ezáltal. Ez pedig nem kis előny, főleg, ha még mellétesszük a penészmentességet és az ingatlan értékének jelentős növekedését is. Ha még ezután is lennének kérdéseid, keress minket elérhetőségeinken, segítünk!