Hasznos információk

Az utóbbi hónapok bebizonyították, nagy jelentősége van annak, hogy milyen környezetben töltjük a mindennapjainkat. Persze mindenki kényelmes otthonra vágyik, de sok esetben azért, hogy meglegyenek a megfelelő komforttényezőink, tennünk is kell. Egyeseknek többet, másoknak kevesebbet, de az elmúlt hónapok négy fal között töltött ideje ráébresztett arra, otthonunk kényelmén, a családunk és a magunk komfortérzetén nem érdemes spórolnunk. Léteznek olyan dolgok, amikben egyszerűen nem köthetünk kompromisszumot. Az egyik ilyen otthonunk hőszigetelése, ami valójában egy többszörösen megtérülő befektetés.

Polisztirol szigetelés

Egy adott típusú hőszigetelésről önmagában véve nem jelenthető ki, hogy jó vagy rossz, hatékony vagy felesleges. Mindig a szigetelendő épülettel együtt kell vizsgálni a hatását, hiszen annak paraméterei alapvetően befolyásolják a végeredményt. Természetesen a polisztirol szigetelés esetében sincs ez másképp: számos esetben jelent tökéletes megoldást, de nem szabad elhamarkodott döntést hoznunk, mert bizonyos körülmények között megeshet, hogy csak kidobjuk a pénzt az ablakon. Lássuk, mely esetekben számíthatunk arra, hogy a polisztorol szigetelés megtérülő befektetés lesz!

Kőzetgyapot szigetelés

A kőzetgyapot kitűnő fizikai tulajdonságai és sokrétű felhasználhatósága révén rendkívül népszerű hőszigetelő alapanyagnak számít. Legyen szó homlokzatok, válaszfalak, tetők vagy éppen padlásterek szigeteléséről, a kőzetgyapot hőtartó, víztaszító, páraáteresztő, valamint hangnyelő képességei révén minden esetben remek választásnak bizonyul. De pontosan miből és milyen eljárással készül a kőzetgyapot? És miben nyújt többet, mint más szigetelőanyagok? Az alábbiakban ezekre adunk választ.

2019.11.28 12:39

Köztudott, hogy az épületek hőszigetelésével az energiafogyasztás jelentősen csökkenthető. Megdöbbentőek a számok, de egyes felmérések szerint a világon az összes elhasznált energia mintegy 40%-át az épületek energiaigénye teszi ki, ami meghaladja még az iparban és a közlekedésben elhasznált energia mennyiségét is.
Magyarországon az épületek energiaigényének 45%-a a fűtési energia, viszont a légkondicionálók használata 9%-kal, míg a világítás további 6%-kal emeli azt az energiamennyiséget, amire az épületeink hőszigetelésével hatással lehetünk.