Vízszigetelés

 

 

Ha vízszigetelésről van szó, a legjobb helyen vagy. Ebben a kategóriában megtalálod a legkiválóbb geotextíliákat, felületszivárgó lemezeket és folyókarendszert. Tőlünk megrendelheted a Masterplast tűnemezelt, kétoldalon termofixált minőségi geotextíliát, mely kiválóan alkalmazható, időtálló szűrő-elválasztó rétegként. Elterjedt a vízelvezetésben, szűrésben és a talaj stabilizálásában.

A felületszivárgó lemezeink kiválóak drén rendszerekhez, a víz és hőszigetelés védelmére. Folyókarendszerünk pedig járdákhoz és gépkocsibejárókhoz is alkalmazható.

Geotextíliák Geotextíliák Terraplast felületszivárgó lemez, folyókarendszer Terraplast felületszivárgó lemez, folyókarendszer

A vízszigetelés kiegészítői

 

Nálunk nem csak a prémium hőszigetelő rendszereket szerezheted be, vízelvezetés témában is otthon vagyunk. Kezdve a háztetőtől, a tetőszerkezetnél használandó fóliáktól egészen az ebben a kategóriában elérhető, talajszint alatt alkalmazandó felületszivárgó lemezekig.

 

Geotextíliák

 

A geotextíliákat tartalmazó almenüben találod ezt a széles körben használatos anyagot. Ez egy filcszerű szintetikus, tűnemezelt, mindkét oldalt termofixált, nem lebomló anyag. Az időtállóságért és a minőségért a Masterplast gyártó neve a garancia.

 

A Terraplast geotexet beszerezheted tőlünk. Óriási szakítószilárdság jellemzi, mely csekély súllyal párosul. Emellett UV- és gyökérálló is. Ez a kémiailag semleges anyag a talaj stabilizálására, szűrésére és a vízelvezetésre is kiválóan alkalmas. Csatornákban, árkokban és csövek körül is nagyon jól használható a geotextília.

 

Ha kerti tavat szeretnél kialakítani, akkor is jó szolgálatot tesz a kibélelésnél. Fizikai védelmet is nyújt, de a segítségével a fólia is könnyebben leteríthető. A gyom sem hatol át rajta, így az ellen is kiváló védelmet nyújt. Ezen tulajdonságának köszönhetően előszeretettel alkalmazzák térburkolatok és betonlapok alatt is. De murva alá és fenyőmulcs alá is tökéletes választás.

 

Emellett még a drén rendszerekben is alkalmazható, szűrő-előválasztó rétegként. Segítségével fokozható az élettartam és a hatásfok is. Megakadályozza a talajszemcsék bemosódását a durva kavics-, valamint a zúzalék rétegekbe.

 

Emellett érdemes arról is tudni, hogy még a rágcsálók és vakondok ellen is hatékony védelmet nyújt számunkra. A durva felületének köszönhetően felsérti az élőlények orrát, amik így nem próbálkoznak tovább sokáig, mert nagyon kellemetlen számukra.

 

Mint láthatod, nagyon sokrétűen alkalmazható egy geotextília. Ha ezek közül bármelyikre szükséged van, akkor válaszd a geotextíliák almenüt, és rendelj annyit, amennyire szükséged van.

 

Terraplast felületszivárgó lemez

 

A felületszivárgó lemez almenüben fogsz mindent megtalálni, amire szükséged lesz ahhoz, hogy a felületszivárgó lemezeket egy drénrendszerbe telepíthesd. Drén rendszerbe építve ellátják a víz elleni és hőszigetelés védelmét, valamint az épületek körüli vizek és zöldtetők vízelvezetését.

 

Három fő területen tudod őket alkalmazni: felületszivárgó és a szigetelést védő rétegként. Talajpára elleni vízszintes szigetelésként és tisztasági rétegként (szerelőbeton helyett), valamint a zöldtetők vízmegtartó és szigetelést védő rétegeként.

 

Terraplast top folyókarendszer


A Terraplast top folyókarendszer kiváló megoldás a csapadékvíz összegyűjtésére és elvezetésére. Gépkocsibejárókhoz és járdáknál is szokták alkalmazni ezt a megoldást, térköveknél, betonnál és aszfaltnál egyaránt. Süllyesztett garázsok bejárata elé elhelyezve kiváló szolgálatot tesz. De akár járható tetőre, kivezető teraszajtó előtt is alkalmazható a tökéletes vízelvezetés érdekében.