Nézzük meg a fóliák típusait és felhasználásukat

2021. Febr 25.

A beépítetlen, hőszigetelés nélküli háztetőknél szóba se jönnek a hőszigetelő fóliák, azok típusai és felhasználásuk. Viszont, amint a tetőtér kihasználásáról, beépítéséről van szó, máris igen komoly, komplex hőszigetelő rendszerek kerülnek kiépítésre. Ezzel biztosítva a magas minőségű vízzárást, hő- és hangszigetelést, mely alapja a komfortos beépített tetőtérnek.

 

Ezeknek a hőszigetelő rendszereknek szerves részét képezik a különböző fóliák is. Ezeket a különböző, tetőtér beépítésekor használt minőségi fóliákat megtalálod a webáruházunkban. Ahogy a különböző hőszigetelő rendszereknél, úgy a fóliákhoz is megtalálod a kiegészítőket, a különböző ragasztószalagokat. Kiváló, aljzatoknál használható, hőszigetelésre is alkalmas fóliák közül is válogathatsz nálunk. Lássuk a fóliákat, hogy tudd, melyik típust mire használhatod és mikor kell beszerezned.

Alutükrös és párazáró fóliák

 Ezek a fóliák pára- és légzáró módon ragasztott hőszigetelt szerkezetek belső oldalán alkalmazandóak. Kiváló párafékező képességük van, és emellett jelentősen csökkentik a hőveszteséget is alutükrös kivitelezésüknek köszönhetően. Kiváló szolgálatot tesznek olyan aljzatoknál, melyek padlófűtéssel vannak ellátva. Ekkor a hőszigetelés és a rákerülő padlófűtés közé kell betenni a fóliát a metalizált oldalával lefelé. Kiválóan csökkenti a hőveszteséget, visszaveri a sugárzó hőt.

 Páraáteresztő fóliák

 A 3 rétegű páraáteresztő fóliát a héjalás alá bejutó nedvesség és porhó elleni másodlagos védelemként szokás használni. Méghozzá az egyszeresen (a fólia és a tetőfedés között) átszellőztetett magastető szerkezetekben. Helyezhető közvetlenül a hőszigetelésre, deszkázatra vagy egyéb szilárd aljzatra. Megfelelő felhelyezés esetén szélzáró alátéthéjazat kialakítását teszi lehetővé.

Építési fóliák típusai és felhasználásuk

Az építési fóliák újrahasznosított polietilénből készülnek 4-féle anyagvastagságban: 0,05 mm, 0,09 mm, 0,15 mm, 0,2 mm. Az anyagvastagságnak megfelelően többféle felhasználási módjuk is lehetséges. A 0,05 mm-est védő- és elválasztó rétegként szokták alkalmazni, a 0,09 mm-est és a 0,15 mm-est technológiai szigetelésként használják. Míg a legvastagabb, 0,2 mm-es egyrészt használható hőszigetelésre technológiai szigetelésként, másrészt ipari padlók alá is kiváló tisztasági rétegként alkalmazva.

Prémium habfóliák aljzathoz

 A prémium habfóliáink kiváló hangszigetelő képességgel bírnak, emellett párazáró és akár hővisszaverő réteggel is el vannak látva. Ezek a habfóliák extra teherbírásuknak hála padlóalátétként kiválóan alkalmazhatók. Kis mértékű egyenetlenségek kiegyenlítésére és kopogóhanggátlásra éppúgy alkalmasak laminált vagy szalagparketta burkolatok alá helyezve. Egyes prémium habfóliák öntapadós ragasztócsíkkal segítik a tartós és pontos illeszkedést, így maximalizálva a kívánt hatást.

Ragasztószalagok a megfelelő rögzítéshez

Vannak olyan fóliák, melyeket saját öntapadós ragasztócsíkjuknak hála tökéletesen lehet rögzíteni, illeszteni. Azonban a legtöbb fólia nem ilyen, így ezekhez be kell szerezned megfelelő ragasztószalagokat. Legyen szó diffúziós, kétoldalas vagy alutükrös ragasztószalagról, nálunk mindegyiket megtalálod és megrendelheted.

Ha szakértői segítségre lenne szükséged

Keress minket elérhetőségeinken, szakértőink állnak rendelkezésedre és szakértelmükkel segítenek a választásban, döntésben, rendelésed összeállításában.