Geotextíliák

A geotextíliák széles körben hasznosítható, filcszerű szintetikus anyagok. A nálunk kapható termékek gyártója a Masterplast, ami garancia a minőségre. Geotextíliáink tűnemezeltek, mindkét oldalon termofixáltak, és fekete színű polipropilénből készültek. Súlyuk alapján 85 g/nm-től egészen 1200 g/nm-es kivitelű változatokig széles a paletta. Számos felhasználási módja van ennek az anyagnak.

 

Jó helyen jársz, ha kiváló minőségű, időtálló, nem lebomló szűrő-elválasztó réteget keresel. Válaszd a Terraplast geotex termékeinket, melyekben garantáltan nem fogsz csalódni!

Gyártó
További szűrők
2 termék
Szűrés (2)
Sorrend
Népszerűség szerint
Sorrend

A polipropilén geotextíliákat, mint amilyen a nálunk kapható Terraplast geotex is, nagyon kedvelik, ami nem véletlen! Webáruházunkban minőségi termékeket találsz, amiből ebben a termékkategóriában sem engedünk.

 

Számos felhasználási módja van, ha valaki olyan nem lebomló anyagot keres, amit időtálló szűrő-elválasztó rétegként tud alkalmazni. A mi termékeink pont ilyenek! Kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek, csekély súlyuk ellenére is nagy szakítószilárdsággal bírnak. Ez az egyik, de inkább a legnépszerűbb módja a vízelvezetésnek, szűrésnek, a talaj stabilizálásának.

 

További meghatározó tulajdonságok

 

A tűnemezelt kivitelű, mindkét oldalon termofixált, fekete színű polipropilénből készült Terraplast geotex geotextíliáink UV-állóak, gyökérállóak, nem lebomlóak és kémiailag semlegesek. Ez a egyik legnépszerűbb lehetőség vízelvezetésre, szűrésre és a talaj stabilizálására árkoknál, csövek körül vagy akár csatornák alatt is.

 

De kiválóan alkalmas kerti tavunk kibélelésére is. Felületének köszönhetően nem csak fizikai védelmet nyújt. Felületén könnyebben csúszik a fólia, így azt könnyebb leteríteni, a ráncokat kihúzni. Így az könnyebben elhelyezkedik tavunk medrében, ráadásul plusz merevítést is ad a fóliának.

 

Mihez kiváló választás a Terraplast geotex geotextília?

 

Ahogy már fent említettük, kerti tavak kibélelésére kiváló választás, de emellett még számos felhasználási módja van. Földmunkák esetén talajmegtartó szerkezetek kivitelezésekor ajánlott. Emellett szivárgó rendszerekhez, eróziót megakadályozó talajmunkák esetén, csatornákhoz, szigetelések mechanikai védelmeként is ajánljuk. 

 

Tetőszigeteléseknél is alkalmazható, ahogy burkolatok védő takarásaként is. A magasépítésben vízszintes beépített bitumenes lemezek betonozás előtti védelmére vagy oldószervándorlás miatt össze nem illeszthető építőanyagok elválasztására is kiváló. Ez utóbbira példa a lágy PVC vízszigetelő lemez és a polisztirol hőszigetelés elválasztása.

 

Szűrő-elválasztó rétegként beépítve kiválóan megakadályozza a csapadék vagy a talajvíz által szállított finom talajszemcsék bemosódását a durva kavics vagy zúzalékrétegbe. Eközben magát a vizet átengedi. Növelheted a drénrendszer hatásfokát és élettartamát, és csökkentheted a szivárgókavics mennyiségét.

 

Mire használhatjuk még a geotextíliát?

 

Segítségével hatékonyan védekezhetsz a gyom ellen, mert eltakarja a fényt, meggátolja a gyomnövény kinövését. Elfelejtheted a gyomokat, ha térburkolás során, betonlapok alatt, murva vagy fenyőmulcs alatt használod.

 

Ha szeretnéd hasznosítani az esővizet, akkor is jó szolgálatot tehet. Nem árt megszűrni az esővizet sem, a szűrési folyamat egyik eleme lehet a geotextília, mint durva mechanikai szűrő.

 

Segítségével hatékonyan védekezhetsz rágcsálók és vakondok ellen. Érdes, durva felületű, ami kellemetlen ezen élőlények számára, mert felsérti az orrukat.