Hőszigetelő gyapot (raklapos)

Hőszigetelés infó


Legyen szó padlásszigetelésről vagy a tetőtér utólagos beépítéséről, a hőszigetelő gyapotok az egyik legideálisabb természetes alapú szigetelőanyagnak számítanak. Nem csak a benti hő megtartására alkalmasak, a hangszigetelő képességük is kiváló. Emellett jó pára- és légáteresztők, továbbá nem éghetőek, így tűzvédelmi szempontból is jó választásnak bizonyulnak. Függőleges és vízszintes felületeken is használhatóak: a tetőszerkezettől kezdve a mennyezeteken, álmennyezeteken, válaszfalakon át a padló szigeteléséig sokoldalúan felhasználhatjuk. Webshopunkban prémium minőségű raklapos ásványgyapotokat is forgalmazunk, amelyek garantáltan jó megoldást jelentenek, ha gondoskodni szeretnél otthonod hatékony és időtálló szigeteléséről. Tekintsd meg választékunkat!

Vásárlási mennyiség nagyker áron csak raklaponként. További mennyiségek vásárolhatók bálánként is.
A feltüntetett bruttó ár és / m2-re vonatkozik.
Fizetési mód: utánvét (készpénzzel a kiszállításkor), azonnali utalás kiszállításkor, tehát nálunk nem szükséges a vételárat előre kifizetni, elég akár csak az átvételkor.
220.000 Ft vásárlás felett további engedmény a díjtalan házhozszállítás.

Gyártó
További szűrők
12 termék
Szűrés (12)
Sorrend
Népszerűség szerint
Sorrend

Mit kell tudni a hőszigetelő gyapotokról?

A hőszigetelő gyapotok hevítéses eljárással gyártott, hosszú szálakból álló szigetelőanyagok, amelyek többféle alapanyagból készülhetnek, de a két leginkább elterjedt típusuk az üveggyapot és a kőzetgyapot. Előbbit üvegipari melléktermékekből, hulladékokból vagy kvarchomokból készítik, utóbbit pedig bazaltkőből, de a gyártás során felhasználnak mészkövet és dolomitot is. Kimagasló szigetelőképességük a szálak közé zárt nagy mennyiségű, nyugalomban lévő levegőnek köszönhető. Ugyan az ásványgyapotokat a gyártáskor hidrofobizálják, vagyis a vízzel szemben ellenállóvá teszik, a nedvességtől, páralecsapódástól mindenképpen ajánlott óvni, emiatt szigeteléskor a belső tér felől páratechnikai réteget javasolt aláhelyezni.

A hőszigetelő gyapot előnyei

  • Természetes alapanyagokból készült, környezetbarát matéria.
  • Szervetlen anyagokból áll, így nem bomlik, az elöregedése rendkívül lassú.
  • Mivel a hangokat elnyeli, optimális akusztikai körülményeket biztosíthatunk vele a szigetelt helyiségekben.
  • Viszonylag kis súlyú, ezért könnyen szállítható, és nehézségek nélkül lehet vele dolgozni is: jól vágható, egyszerűen formázható, minimális mennyiségű hulladék keletkezik utána.
  • Nem éghető, az olvadáspontja pedig 1000 Celsius-fok felett van. Tűzvédelmi szempontból rendkívül biztonságos, egy esetleges tűzvész esetén a tűz terjedését is lassíthatja.

Hol alkalmazhatjuk házunk hőszigetelésénél?

A hőszigetelő gyapotokat elsődlegesen a tető- és padlásterek, álmennyezetek szigetelésekor szokták alkalmazni, de válaszfalakhoz és homlokzati szigeteléshez is ideális. A nem megfelelő szerkezeti megoldások esetében jellemző, hogy télen az épület teljes hőveszteségének közel harmada a tetőn keresztül távozik. Emiatt különösképpen ajánlott az üveg- vagy kőzetgyapotok egyedülálló szigetelőképességében rejlő előnyöket kiaknázni, akár házépítésbe, tetőtér-beépítésbe fogunk, akár régi ingatlanunkat korszerűsítenénk. De nem csupán a fűtési szezonban csökkenhetjük velük az energiaköltségeket: nyáron a legnagyobb kánikulában is elejét vehetjük a tetőtér felforrósodásának.

Üveggyapot vagy kőzetgyapot? Mikor melyiket érdemes választani?

Tekintve, hogy az üveggyapot kisebb súlyú, ezért a könnyűszerkezetes házak teljes körű szigeteléséhez érdemes emellett dönteni. A leggyakrabban a tetőtér, illetve álmennyezetek esetén szokás használni. Előnye, hogy rendkívül rugalmas és könnyen alakítható. De éppen ezen tulajdonságai miatt nem is tartja úgy magát, mint a kőzetgyapot, ezért homlokzatra vagy járható födém szigetelésére kevésbé alkalmas. Az épületszerkezetben lévő réseket tökéletesen kitölti, a mechanikai hatásokkal szemben viszont nem annyira strapabíró.

A kőzetgyapot az üveggyapottal ellentétben hosszabb távon sem tömörödik, nem változtatja a térfogatát, továbbá az időjárási viszontagságoknak és egyéb környezeti hatásoknak is jobban ellenáll. Ezért a homlokzat, illetve a padló szigetelése esetén is bátran letehetjük mellette a voksunkat. Víztaszító, valamint páratűrő képessége is kiemelkedő, ennek következtében pedig a penészgombáknak sem jelent táptalajt.

Ha házépítésbe, -felújításba vagy a tetőtér teljes körű beépítésébe fognál, és nagy mennyiségű hőszigetelő gyapotra van szükséged, a raklapos kiszerelés remek választást jelent. Válogass kedvedre a szigetelőanyagok kínálatából, ha pedig kérdésed volna termékeinket illetően, keress minket elérhetőségeinken bizalommal!